Cliënt & Familie

 

Cliënt & Familie


Je hebt zojuist een klinische opname en behandeling doorlopen maar wat nu?


De Toekomst begeleidt jou in een veilige, alcohol- en drugsvrije omgeving naar een clean, gezond en verantwoord leven. Dit doen we door tegelijkertijd aandacht te hebben voor verder herstel van je psychische gesteldheid en stapsgewijs je rol in de maatschappij op te bouwen. Onderdeel van herstel houdt vaak ook in herstel van familiebanden of andere relaties. Daar is dan in het programma ook voor naasten aandacht en begeleiding ook voor. Wat wij ervoor terugvragen is dat je eerlijk, open en bereidwillig bent.


Trajecten bij de Toekomst zijn drie tot maximaal twaalf maanden.

 

Woning

Tijdens je begeleidingstraject bij de Toekomst woon je samen met 2 andere lotgenoten/fellows in een appartement midden in een woonwijk. Van hieruit wordt er toegewerkt naar een clean leven met re-integratie in de samenleving. Deelnemers hebben een eigen slaapkamer. Er is een gedeelde woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De woning is volledig gemeubileerd en voorzien van alle noodzakelijke middelen. Er wordt van de bewoners verwacht dat ze door middel van een schoonmaakrooster het huis zelf schoon houden. Ook bij boodschappen doen, de was doen en koken wordt een stuk zelfstandigheid verwacht.


In alle huizen geldt een zero-tolerance beleid op gebruik. Om dit te kunnen waarborgen zijn er wekelijkse onverwachte huis- urinecontroles.

 

Persoonlijk begeleider

Tijdens je gehele verblijf heb je een eigen persoonlijk begeleider. Hij, of zij, pakt samen met jou en ons team jouw specifieke problemen aan.


Ook is er 24/7 beschikbare telefonische begeleiding bij incidenten.